Inlägget gjort

Ett godare hem med giftfria städprodukter!

Tips från Naturskyddsföreningen

Miljömärkta medel tär inte lika mycket på miljön som andra städprodukter. Du utsätter varken dig själv eller din familj för onödiga kemikalier och bidrar dessutom till ett miljösmartare utbud i butikerna.

Ugnen: Såpa är ett hett tips som tar hand om många av utmaningarna i köket. Fast såpa funkar superbra på kakel och i smutsiga ugnar. Kom ihåg att välja en miljömärkt variant.

Mikrovågsugnen: Ställ in en kopp vatten med pressad citron, värm på full effekt en minut. Nu är det enkelt att torka bort matrester och stänk. Plus att det luktar gott!

Disktrasan: Släng trasan i tvätten eller koka den med lite diskmedel en gång i veckan så håller den sig fräsch längre.

Spisen: Bli av med ingrodd smuts genom att hälla på ättika och sedan strö över rikligt med bakpulver. Låt det bubbla och fräsa ett tag, rengör därefter med en trasa och ljummet vatten.

Stopp i rören: Häll en kopp bikarbonat och en kopp salt i avloppet. Häll långsamt på en kopp ättika. Låt det skumma och fräsa. Efter en kvart häller du på en kopp kokande vatten. Klart!

Fönster: Testa att göra som proffsen – kör med miljömärkt handdiskmedel och en trasa. Fula ränder? Torka bort med hopknycklat tidningspapper.

Kalk: Rengör med ättika eller citronsyra.

Just nu har vi på Godhem erbjudande på naturliga städprodukter från Västerbottenssåpa!